Innovv

Al een lange tijd heb ik in de auto een dashcam. Dit omdat je soms vreemde situaties tegenkomt die je nog eens terug wilt zien. Ook kan een video handig zijn als er iets gebeurd waarvoor je de verzekering moet inschakelen. Voor de motor ben ik ook op zoek gegaan naar een goede dashcam. Na vele testen en reviews te hebben gelezen heb ik gekozen voor de K2 van Innovv. Deze set bestaat uit 2 camera’s en is voorzien van gps registratie, geluidsopname en nog wat meer opties. Ook zijn de camera’s waterdicht, wat wel zo handig is op een motor. Het heeft me een paar uurtjes gekost om ‘m in te bouwen maar dan zat alles ook netjes weg gewerkt. Inmiddels was ik actief geworden op het gebruikersforum van Innovv. Hier veel opgedane kennis gedeeld. Daarnaast ook de nodige punten voor verbetering aangedragen bij Innovv. Mijn betrokkenheid is Innovv opgevallen en daardoor ben ik als een van de 3 Europese testers van een nieuw model uitgekozen. Ik mocht de K5 gratis ontvangen en testen voordat deze op de markt zal komen. Ik kon dus weer aan de slag om een nieuwe dashcam op de motor te monteren, te testen en een review schrijven…. Een paar maanden later kreeg ik de vraag of ik weer een nieuw model wilde testen, de K3. Ach waarom ook niet, ik heb inmiddels de nodige ervaring. Dus weer een paar uur de garage in om te sleutelen. Na het sleutelen had ik het gereedschap nog niet terug in de gereedschapskist gelegd of er kwam weer een email van Innovv, of ik de 2e generatie van de K5 wilde testen. Hupsakee, daar doken we weer de garage in. Ik kan nu inmiddels de motor blindelings uit elkaar halen. En inmiddels ook deze dashcam gemonteerd, getest en een review geschreven. En nu we toch aan het testen zijn, ook de H5, een helmcamera, mogen testen en reviewen. Ik rij nu al een tijd met de K3 en de K5 op de motor en de H5 op de helm rond en mijn ervaringen zijn tot nu toe goed. De dashcams van Innovv zijn van een kwalitatief hoog niveau. Zowel wat de beeldkwaliteit als materiaal. En de service is ook uitstekend. Innovv is een Chinees merk, maar het is zeker geen troep. Mocht iemand een motorrijder een goede dashcam cadeau willen doen, kijk dan zeker eens naar Innovv.

Een paar afbeelding van de installatie van de dashcams. Aan de voorkant is de bovenste camera de K3 en de onderste de K5. Bij de achterkant is alleen de camera van de K5 te zien, de camera van de K3 was nog niet geplaatst. Deze is overigens van het zelfde model als de achtercamera van de K5. De afstandsbediening is andersom gemonteerd. De kabel was zo beter weg te werken. Aangezien er maar één knop op de afstandsbediening zit is het geen probleem dat deze is omgedraaid. Het installeren van de dashcams vraag wel wat handigheid en technisch inzicht.

Hier een gedeelte uit een van mijn testvideo’s. In deze video zijn de verschillen tussen de K2 en de K5 modellen te zien. Om een goede vergelijking te kunnen maken heb ik de camera’s zo dicht mogelijk bij elkaar geplaatst zodat ze allebei het zelfde beeld zouden filmen. Vervolgens heb ik met een videobewerkingsprogramma de beelden samengevoegd. In een review kan je wel schrijven dat de ene camera een lichter beeld geeft dan het andere. Maar videobeelden zeggen in dit geval meer dan woorden.

Naast diverse testvideo’s die bij daglicht zijn gemaakt heb ik ook diverse nachtopnames gemaakt. Dit is een gedeelte uit een van die nachtopnames. Nacht is misschien niet het juiste woord, maar rond half acht was het in oktober al donker genoeg. Ik rij niet vaak in het donker, dus dit was weer leuke ervaring voor mij om op verlichte en onverlichte in het donker te rijden.

Hier een video gemaakt met de K5 tijdens een avondritje. Heerlijk toeren en genieten van de mooie omgeving. De video’s van de voor- en achtercamera heb ik samengevoegd in één video zodat een duidelijk beeld wordt gegeven hoe de dashcam alles opneemt.